בדק בית לפני קבלת מפתח
רוכשי דירות רבים טועים לחשוב, שרכישה של בית או דירה חדשים מהקבלן מעידים על כך שאין בבית ליקויים. המציאות למרבה הצער, מוכיחה שהדבר אינו נכון ולעיתים קרובות מתגלים גם בבתים חדשים ליקויים משמעותיים. לכן יש חשיבות רבה לביצוע של בדיקת בית לפני מסירה על ידי מהנדס בדק בית מנוסה.
מתי מבצעים בדיקת דירה – לפני מסירה או לאחר מסירה?
התשובה הרצויה לשאלה הזו היא גם וגם, מכיוון שלכל אחת מהבדיקות יש משמעות וחשיבות מעט שונות. אלה הם שני המועדים המומלצים לביצוע בדק בית:
- בדק בית לפני מסירה – בדיקה זו מתבצעת כחצי שנה עד חודש לפני המסירה, במהלך הפרוטוקול הראשוני שעורך הקבלן. מהנדס בדק בית בעל הכשרה מתאימה מצטרף לסיור ומבצע בדיקה יסודית, על מנת לאתר ליקויי בנייה. האיתור שלהם מתבצע הודות לידע מקצועי, לבקיאות מלאה בחוקים ובתקנות ולשימוש במכשור מתקדם שנועד לגלות ליקויים נסתרים. חשוב לדעת, שהבדיקה הזו אינה כוללת את מערכת החשמל, שמותקנת בנכס בשלב מאוחר יותר.
במידה ומתגלים ליקויים במהלך בדק בית לפני קבלת מפתח, מהנדס בעל ניסיון בביצוע תהליכי בנייה והתקנה, יוכל להסביר לקבלן את מהות התיקונים הנדרשים, על מנת שהנכס יהיה תקין לחלוטין בעת המסירה. הגילוי המוקדם מעניק לקבלן מספיק זמן על מנת לבצע אותם מראש, עוד לפני הגימור הסופי של המבנה וכניסת הדיירים. - בדק בית לאחר מסירה – על מנת להיות בטוחים שאין ליקויים בדירה לפני שנכנסים אליה, חשוב לבצע בדיקה נוספת מיד או בסמיכות רבה למסירה שלה. בדיקה זו נועדה לאפשר בדיקה חוזרת של הנכס כולו, שכוללת גם את תיקון הליקויים הקודמים שהתגלו על מנת לוודא שבוצעו באופן תקין. בנוסף, תתבצע בדיקה מקיפה של מערכת החשמל וכן של התקנת אביזרים נוספים כמו מקלחונים. חשוב לבצע בדק בית לפני כניסה של הדיירים או הציוד שלהם ולפני התקנת המיזוג, על מנת למנוע ויכוחים עם הקבלן על מקור הנזק ולתקן את הליקויים בקלות רבה יותר.
למה חשוב לבצע בדק בית בזמן?
כאשר רוכשים נכס חדש, לקבלן יש אחריות על הליקויים בנכס. המטרה של הקונים היא שהוא זה שיתקן אותם – בין אם לפני המסירה ובין אם אחריה. אחריות זו מוגבלת בזמן, והיא מתחלקת לשתי תקופות:
- תקופת הבדק – תקופה זו מתחילה ברגע שהנכס עובר לחזקת הקונה, והאורך שלה משתנה בהתאם לסוג הליקוי. בתקופה זו האחריות לתיקון כל ליקוי שנמצא בנכס, חלה על הקבלן באופן אוטומטי והוא מחויב לתקן אותו. הנה כמה דוגמאות לתקופות בדק שונות, המוגדרות בתוספת לחוק המכר: תקופת בדק של ליקויים באיטום הינה 4 שנים; של ליקויים במסגרות ונגרות – שנתיים; תפקוד ועמידות של הדוד ומכונות נוספות – שלוש שנים וכדומה. מסיבה זו מומלץ לבצע בדק בית לפני כניסה לדירה וקרוב ככל הניתן למסירה שלה לקונים, כדי לאתר את הליקויים בתוך תקופת הבדק.
- תקופת האחריות – תקופה זו מתחילה בסיומה של תקופת הבדק הרלוונטית ואורכת 3 שנים. בתקופה זו, האחריות של הקבלן לתיקון אינה אוטומטית וחובת ההוכחה על מקור הליקוי חלה על הקונים. כאשר הם מוכיחים שהליקוי נגרם כתוצאה מכשל בעבודת הקבלן, באחריותו לבצע את התיקון. במקרה של חילוקי דעות והגעה לבית משפט, דוח של מהנדס בדק בית מורשה יכול לשמש כראייה.
שחר בדק בית – בדיקת דירה לפני מסירת מפתח ואחרי המסירה
אם רכשתם נכס חדש מקבלן, חשוב שתדעו שיכולים להימצא בו ליקויים משמעותיים המחייבים תיקון. איתור שלהם במועד יחסוך מכם הוצאות לא צפויות, התעסקות מיותרת ועוגמת נפש אחרי הכניסה לדירה. לכן, כשמועד הפרוטוקול הראשוני מתקרב, מומלץ להזמין לסיור מהנדס בדק בית מקצועי, על מנת שיאתר מראש כל ליקוי אפשרי שעלול להימצא בדירה. אנו ממליצים לבצע בדיקה נוספת מיד אחרי קבלת מפתח ועוד לפני שהכנסתם ציוד ומיזוג לבית, כדי לוודא שוב שהליקויים תוקנו ולבדוק אלמנטים נוספים בנכס.
אנחנו ב"שחר בדק בית" מציעים לכם שירותי בדק בית מלאים, שמתבצעים רק על ידי מהנדסי בדק בית מורשים ומנוסים. מכיוון שאנחנו מודעים לחשיבות של בדק בית לאחר מסירה, אנחנו מציעים את הבדיקה הנוספת ב-50% הנחה. אם יש לכם שאלות נוספות או שאתם זקוקים לייעוץ, אל תהססו לפנות אלינו בטלפון 055-3186883